Gedeelde angsten : kleine sociologie van maatschappelijke onzekerheid - Laermans, Rudi, 1957- (Amsterdam : Boom Uitgevers, 2021)
Rudi Laermans, hoogleraar sociale theorie en kunstsociologie aan de KULeuven, heeft het in dit boek over de gemeenschappelijke angsten die we allemaal met elkaar delen: is dit voedsel wel correct gefabriceerd, gaat onze relatie niet spaak lopen, gaan we niet dalen op de sociale ladder, gaat onze toekomst alleen onheil brengen, ... ??? Allemaal vragen die we onszelf wel eens stellen, allemaal angsten die we kennen, en volgens Laermans allemaal angsten die een weerspiegeling zijn van de maatschappij en de tijden waarin we leven. Laermans vraagt zich in dit boek af hoe we om moeten gaan met deze angsten.