Gezinstherapie - Minuchin, Salvador, 1921-2017; Lombaers, M. A. (Utrecht : Het Spectrum, 1973)
Een werk waarin uitgebreid wordt ingegaan op de praktijk van de gezinstherapie: wat is een normaal gezin, wat zijn veel voorkomende relatiepatronen, wat zijn en hoe functioneren binnen het gezinssysteem de substructuren man-vrouw, ouders-kinderen, kinderen onderling? En hoe draait een gezin binnen het grote geheel, de maatschappij ??? Allemaal heel uitgebreid uitgelegd aan de hand van zes cases (interviews).