Handicap: onverklaarbare bondgenoot : profiel van een mens met hindernissen - Goetghebuer, Jean-Pierre, 1945-; Cauwelier, Adolf (Dolf), 1931- (Tielt : Lannoo, 1980)
Auteur Jean-Pierre Goetghebuer werd op 27 juli 1974 het slachtoffer van een verkeersongeval dat een blijvende verlamming tot gevolg had. Hij werkt nu als romanist, lesgever in een meisjesschool en free-lance journalist bij het weekblad Spectator. In deze autobiografie vertelt hij zijn verhaal: wat er allemaal met hem is gebeurd, van het ongeval tot de volledige reïntegratie in de valide wereld. Hij schrijft neer wat hij allemaal in zijn diepste innerlijk heeft beleefd: de hospitalisatie, het revalidatiecentrum, één jaar opname in een gezin en sinds drie jaar leven op een appartement.