De harde naakte werkelijkheid - Bruggeman, Tim; Beaucourt, Luc; Dheedene, Stefaan; Kwakkenbos, Lars (S.l. : Tim Bruggeman, 2016)
In de vroege jaren '90 van de twintigste eeuw doorkruiste Dr. Luc Beaucourt, spoedarts, Vlaanderen met een lezing over weekendongevallen. De risicofactoren kwamen aan bod en Beaucourt toonde harde beelden van de realiteit, slachtoffers waar hij als spoedarts mee geconfronteerd werd. 200.000 schoolgaande jongeren hebben deze harde beelden gezien. In dit boekje krijgen we die beelden nog eens te zien: begeleidende tekst of uitleg staat er niet bij, maar de beelden spreken jammer genoeg voor zich. Alles is chronologisch geordend: de eerste foto's tonen de wrakken ... en vervolgens sta je in de operatiekamer en zie je de gewonden op de operatietafel. Je wordt bijvoorbeeld ook geconfronteerd met een slachtoffer op de tafel waarbij beide benen geamputeerd werden ... om vervolgens die beide benen te zien die op een tafeltje liggen. En de fotoreeks sluit af bij wat voor sommige slachtoffers het einde is: het mortuarium, bebloede kleren op de operatietafel, een bloem, een overledene die in de diepvriezer wordt gerold. Heel harde beelden ... maar ze zijn hier wel heel klein afgebeeld, amper een vingernagel groot: langs de ene kant heel confronterend, ook zonder tekst, langs de andere kant ... amper bruikbaar om iets mee te doen, of je moet veel tijd steken in het verwerken van die beelden (vergroten en zo).