Jean Dubuffet's art brut : the origins of the collection - Bagutti, Lia; Brélaz, Daniel; Dubuffet, Jean, 1901-1985; Lombardi, Sarah, 1972- (Paris : Flammarion, 2016)
In 1945 begon Jean Dubuffet zijn gekende collectie art brut zoals hij de kunst van psychiatrische patiënten noemde. In 1971 deed hij heel de collectie cadeau aan de stad Lausanne en in 1976 opende de stad Lausanne het museum waar je heel deze collectie kan bewonderen. N.a.v. de veertigste verjaardag van deze opening werd dit boek uitgegeven waarin je heel het verhaal van die collectie en dat museum kan lezen ... en natuurlijk al die werken kan bekijken. Een mooi staaltje van outsiderkunst.
Keywords: Dubuffet, Jean, -- 1901-1985.