Leven en werk van Sigmund Freud deel 1 - Jones, Ernest, 1879-1958; Marcus, Steven, 1928-2018; Trilling, Lionel, 1905-1975 (Hilversum : C. de Boer jr., 1965)
Dit werk is geschreven door Dr. Ernest Jones, leerling van Sigmund Freud die dertig jaar lang met hem heeft samengewerkt. We krijgen niet alleen een uitvoerig overzicht van Freuds leven te lezen, maar leren vooral hoe zijn denkbeelden tot stand kwamen en hoe hij gevochten heeft om zijn ideeën ingang te doen vinden in de psychiatrie.