Le livre de Pierre - Peiry, Lucienne, 1961- (Paris : Éditions Allia, 2021)
In dit boekje maken we kennis met het werk van Fernando Oreste Nannetti, een man die van 1959 tot 1961 en vervolgens van 1968 tot 1973 verbleef in de psychiatrische instelling Volterra in de Italiaanse stad Toscane. Dagelijks maken een honderdtal mannen gebruik van de grote binnenkoer en spelen er bijvoorbeeld een spelletje petanque, maar Nannetti gaat naar de hem omringende muren en krast met de hulp van zijn riemgesp letters in de steen. Zo schrijft hij in de loop der jaren een heel "stenen boek" bij elkaar, un livre de pierre. In dit werkje maken we uitgebreid kennis met Nannetti en zijn stenen boek.