Le jardin de la mémoire - Peiry, Lucienne, 1961-; Caputo, Danielle; Lüscher, Ingeborg; Minkoff, Gérald (Paris : Éditions Allia, 2021)
Armand Schulthess was ooit werkzaam in de kanselarij van het departement economie in Bern, maar na zijn pensioen trok hij zich terug in de natuur. Hij zocht rust in een afgelegen hut en begon er een kluizenaarsbestaan. Hij had alleen magazines en boeken met zich meegenomen en begon deze te verknippen en te herplakken. Elke dag ging hij het bos in en creëerde er een tuin van herinneringen, un jardin de la mémoire: teksten werden geschreven op karton, metaal, papier, ... en opgehangen aan bomen of genoteerd op houtblokken. En zo ontstond er een heel parcours aan herinneringen. In dit boekje maken we kennis met het leven van Schulthess en zijn "tuin", mooi geïllustreerd met foto's en goed gedocumenteerd met tekstmateriaal. Een pareltje.