Om en bij Dr. Ovide Decroly - Kerckhove, Walter (Ronse : AZ, 1984)
Het belang van arts, pedagoog en psycholoog Ovide Decroly voor het aangepast onderwijs in België voor kinderen die daar nood aan hebben kan nauwelijks onderschat worden. Decroly zag al heel snel in dat deze kinderen niet gediend waren met het klassieke onderwijs, ontwikkelde een eigen model en bracht dit in de praktijk door zijn eigen school op te richten. Dit allemaal rond het begin van de twintigste eeuw. Decroly is dan ook één van de belangrijke pioniers van het aangepaste onderwijs wat België betreft.
Keywords: Decroly, Ovide, -- 1871-1932.