Inleiding in de grondslagen van de psychologie - Sanders, Cornelis, 1921-; Bezembinder, Thom G. G., 1931-; Eisenga, L. K. A. (Luurt Klaas Antoine), 1942-; van Rappard, Hans (Jan Frederik Hendrik), 1941- (Deventer : Van Loghum Slaterus, 1977)
Wie graag een overzicht van de psychologie had gezien komt bedrogen uit met dit boek: deze uitgave gaat over de plaats die psychologie inneemt binnen het grote geheel en gaat dus over de verhouding tussen psychologie enerzijds en wetenschappen als de wijsbegeerte of de antropologie anderzijds.