Abortus provocatus : een interdisciplinaire studie met betrekking tot beleidsalternatieven in België - Cliquet, Robert, 1934-; De Batselier, Steven, 1932-2007; Depraetere, M.; Thiery, Michel, 1924-2020 (Antwerpen : De Nederlandsche Boekhandel/De Sikkel, 1972)
Een heel uitgebreide en goed gedocumenteerde studie over abortus provocatus als mogelijke oplossing voor ongewenste zwangerschappen binnen een wetgevend kader. Deze studie in opdracht van het Centrum voor Bevolkings- en Gezinsstudiën van het Ministerie van Volksgezondheid en van het Gezin mag gezien worden als één van de basisstukken van de Belgische wetgeving van geboorteregeling.