Individualpsychologie in der Schule : Vorlesungen für Lehrer und Erzieher - Adler, Alfred, 1870-1937; Metzger, H. C. Wolfgang (Frankfurt am Main : Fischer Taschenbuch Verlag, 1976)
De psychologie van het kind staat centraal in dit werk: de eerste vijf levensjaren, echte en valse kinderherinneringen, kinderdromen, fantasieën, het groepsgevoel, ...