Gezinstherapie - Satir, Virginia, 1966-1988; Brentjens, H. J. H. (Henk J.H.), 1926-2007; Kamphuis, Marco, 1966-; Ras, H. G. (Deventer : Van Loghum Slaterus, 1973)
De grondslag van de gezinstherapie zoals die in dit boek wordt uiteengezet, zijn telefoontjes van gezinsleden van patiënten die individueel bij Satir in behandeling waren. Bedoeling van deze telefoontjes was altijd klachten te uiten over de patiënt zelf of de behandeling, en behelsten dikwijls ook verslagen over zaken waarvan men vond dat de therapeut deze beslist moest weten en waarvan men aannam dat de patiënt zelf ze zou achterhouden. Satir legt uit hoe je deze telefoontjes kan gebruiken om patiënt(e) en gezin bij elkaar te brengen en tot een harmonisch geheel te komen, vrij van conflicten en problemen.