Personality assessment : selected readings - Arnold, M. B.; Hilgard, Ernest R. (Ernest Ropiequet), 1904-2001; Rorschach, Hermann, 1884-1922; Semeonoff, Boris, 1910-1998 (Harmondsworth : Penguin Books, 1966)
Verschillende teksten van verschillende psychologen zijn bij elkaar gebundeld in dit werk, en allemaal hebben ze één ding gemeen: hoe "meet" je de persoonlijkheid van een patiënt, hoe meet je zijn/haar intelligentie, hoe meet je zijn/haar vermogen om zich uit te drukken, te fantaseren en te zoeken naar oplossingen, hoe kan je hun karakter het best omschrijven ... en wat zijn de gevolgen daar van, welke test kan je afnemen en hoe moet je die interpreteren en waar moet je rekening mee houden, ... Een heel uitgebreid boek dus over psychotechnisch onderzoek.