Il fait sombre, va-t'en : cercueils au Ghana - Secretan, Thierry, 1960- (Milano : Éditions Hazan, 1994)
In Ghana kennen ze een speciale begrafeniscultuur, waarbij de overledene zich laat begraven in een kist die symbool staat voor zijn of haar leven: een taxichauffeur laat zich begraven in een kist die model staat voor de wagen waar hij mee rond reed, een vrouw die op een cacaoplantage werkte laat zich begraven in een cacaoboon, ... Achteraan in het boek heb je een mooi overzicht van verschillende modellen kisten uit de ateliers van Kane Kwei, Paa Joe, Sowah Kwei en Laï: een olievat besteld door een garagehouder, een bijbel besteld door een pastoor, een zaag besteld door een schrijnwerker, een truweel besteld door een metser, ...