Rashōmon and seventeen other stories - Akutagawa, Ryūnosuke, 1892-1927; Murakami, Haruki, 1949-; Rubin, Jay, 1941- (London : Penguin Books, 2006)
De naam Akutagawa doet misschien geen belletje rinkelen bij het Westerse publiek, maar Rashomon, het verhaal waar deze bundel mee opent, doet bij elke filmliefhebber het hart sneller slaan: de grote regisseur Kurosawa inspireerde zich op dit verhaal voor zijn gelijknamige film.
Intermediärsprache: Japanisch
Aus dem Japan. übers.
Keywords: Akutagawa, Ryūnosuke, -- 1892-1927.; Literatur