The nature of things - Lucretius Carus, Titus, ca. 97 B.C.-55 B.C.; Jenkyns, Richard; Stallings, A. E. (Alicia Elsbeth), 1968- (London : Penguin Books, 2015)
Dichter en filosoof Lucretius is er in dit werk op een prachtige manier in geslaagd belangrijke vragen in dichtvorm uit te leggen aan de lezer(es). In vertaling is deze dichtvorm natuurlijk niet langer aan te houden, maar dat neemt niet weg dat je kennis maakt met de visie van Lucretius op atomen, sterfelijkheid, ziel, gevoelens, kosmos, civilisatie, weer en aarde.