A vision betrayed : the Jesuits in Japan and China, 1542-1742 - Ross, Andrew C., 1931-2008 (Maryknoll : Orbis Books, 1994)
De Jezuïeten en hun poging om het christendom ingang te laten vinden in Japan en China, waarbij o.a. de Vlaamse missionaris en astronoom Ferdinand Verbiest ter sprake komt.