St. Augustinus en de Augustijnenorde : geschiedkundig overzicht - Van den Born, Alipius, 1904-1978 (Gent : Paters Augustijnen, 1945)
Monnik en stichter van kloosters - de kloosterregel van Siant-Augustinus - uitbreiding en samenstellin van de orde - de orde in de verschillende landen - de vervolgingsperiode - de heilige en zalige ordebroeders en -zusters
Keywords: Augustinus, Aurelius, -- 354-430.