De invoering van het vorstelijk benoemingsrecht in de Nederlandse abdijen onder Karel V. - Gorissen (P.), et al. (Antwerpen : De Sikkel, 1955)
Bijdragen voor de geschiedenis der Nederlanden 10 - De Nederlandse abdijen - Holland - Namen - Landen van Overmaas - Luxemburg - Mechlen - Doornik en het Doornikse - Utrecht - Overijssel, Groningen, Drenthe - Gelderland - Kamerrijk - Vier staatslieden grafologisch bekeken - Jan-Frans Willems - G - Groen van Pinksteren -J -J -L - Van Der Brugghen - J -R -Thorbecke - De opstand tegen Filips II en de Protestantisering der Nederlanden - Sporen van disconto te Antwerpen tijdens de 16de eeuw