Handelingen der Maatschappij voor geschiedenis en oudheidkunde te Gent. Nieuwe reeks; 19(1965). (Gent : Maatschappij voor geschiedenis en oudheidkunde, 1965)
Van oudheid naar Middeleeuwen - continuiteit of discontinuiteit - het probleem Dries in de Middeleeuwen - landbouw in Vlaanderen - Pierre-Ignace Liévin van Alstein, Gents slavenkapitein in Nantese dienst (1733-1793) - de reacties van de Brugse Jacobijnen tijdens de eerste Franse inval (1792-1793) - Uuopisch socialisme en romantiek in de Gentse pers (1840-1845)