Handelingen der Maatschappij voor geschiedenis en oudheidkunde te Gent. Nieuwe reeks; 21(1967). (Gent : Maatschappij voor geschiedenis en oudheidkunde, 1967)
Bijdrage tot de historische geografie van de streek rondom Brugge - de 'justiciarius' van 1163 en het erfelijk anmanschap te Nieuwpoort - het tarief van de 'overslach' te Wachtebeke (begin 16de eeuw) - een haardtelling te Oudenaarde in 1540 - een demografische bron? - de huwelijksregisters-oud regime- als bron voor sociale geschiedenis - een ontgoocheling? - de verandering van de magistraat te Gent in mei 1709 - de Gentse lijnwaadmarkt en linnenhandel in de 17de eeuw - pogingen tot opbeuring van de Gentse wolnijverheid bij de aanvang van de 19de eeuw - het ontstaan van de Banque des Flandres: onverwacht eindresultaat van het project Banque Anglo-Belge - de revolutiedagen van 1830 in Aalst - Paul Fredericq en de Gentse Pacificatiefeesten 1875-1876 - een vergeten Gents arbeidersleider uit de vorige eeuw, Jan Seranne