Handelingen der Maatschappij voor geschiedenis en oudheidkunde te Gent. Nieuwe reeks; 39(1975). (Gent : Maatschappij voor geschiedenis en oudheidkunde, 1975)
A reply to Jan Dhondt's critique of Henri Pirenne - mandarijnenhulde en wetenschapsgeschiedenis - der Magnus Praeco uns sein Amtsmnachfolger in Flandern in 12 - Jahrhundert - de munt in Vlaanderen op grond van de confiscatielijsten uit de streek van Geraadsbergen rond 1330 - sociale stratifikatie van de Gentse opstandelingen van 1379-1385 - Moerbeke-Waas: een type-geval van plattelandsontkerkelijking? - archeologische kroniek - bibliografie van de geschiedenis van Gent, 1974-1975