Handelingen der Maatschappij voor geschiedenis en oudheidkunde te Gent. Nieuwe reeks; 39(1985). (Gent : Maatschappij voor geschiedenis en oudheidkunde, 1985)
De opgravingen te Destelbergen-Eenbeekeinde - de voorgeschiedenis - het oude land aan de rand van het vroeg-middeleeuwse overstromingsgebied aan de Noordzee - Landname en grondbezit in de Middeleeuwen - enkele middeleeuwse muurschilderingen te Gent -01 - gegevens op basis van kopieën - Pieter IV Adornes (1460-ca - 1496): een Brugs patriciër in Gent - Pieter van Gent, alias Pedro de Gante (1480?-1572) - het hotel d' Hane-Steenhuyse te Gent - de huwelijksacten van de burgerlijke stand als bron voor de sociaal-economische geschiedschrijving, beroepsoriëntatie en sociale homogamie in het 19° eeuwse Gent - Heinrich Wandt (1890-1965), auteur van het Etappenleven te Gent - een proeve van bio-bibliografie - bibliografie van de geschiedenis van Gent, 1984-1985