Atlas van de Middeleeuwen - Matthew, Donald, 1930-; Boomsma, Graa (Gerardus), 1953-; Lawson, Andrew; Peberdy, Robert; Speake, Graham, 1946- (Amsterdam : Elsevier, 1985)
Het uiteenvallen van de Oude wereld - Nieuwe grond betreden - De vruchten van de beschaving - Europa krigt vorm - Speciale thema's: de Karolingisch renaissance, de Alpenpassen, de middeleeuwse kerk, mirabilia urbis Romae - Pelgrimstochten, kastelen, Petrarca - de boekdrukkunst, de middeleeuwse cartografie
Keywords: Geografie -- Landschapskunde -- Historische geografie -- Algemeen