Handelingen der Maatschappij voor geschiedenis en oudheidkunde te Gent. Nieuwe reeks; 44(1990). (Gent : MGO Gent, 1990)
Ten geleide: de vrede van Gent december 1814-december 1989 - de vrede van Gent van 1814 - het verdrag van Gent in internationaal perspectief - the treaty of Ghent - the American perspective - the treaty of Ghendt - the British perspective - van Simon sRijkensteen tot Hof van Rijhove - van erfachtige lieden tot dienaren van de centrale Bourgondische staat - toverij en politiek rond de troon van Lodewijk II van Nevers, graaf van Vlaanderen - een merkwaardige aanklacht - le conflit de 1447 à 1453 entre Gand et Philippe le Bon - propagande et historiographie - het mausoleum van Isabella van Oostenrijk (†1526) in de Gentse St-Pieters abdijkerk - kooplieden uit Iserlohn in de Zuidelijke Nederlanden tijdens de achttiende eeuw - het prostitutioneel kader te Gent in de periode 1910-1932 - bibliografie van de geschiedenis van Gent 1989-1990