De geschiedenis van de cartografie : de kunst van de kaartmakers - Goss, John, 1947-; Brinkman, Sophie; Brinkman, Sophie, ....-; Scott, Valerie ([Lisse] : Zuid Boekprodukties, 1993)
Algemene geschiedenis vanaf de eerste kaartenmakers - De ontdekkingsrieizen - De Hollandse Gouden Eeuw - Cartografische traditie - Hervorming van de cartografie - Stadsgezichten en plattegronden - De traditie van de zeekaarten - Hemelkaarten en globes - Curiosa - Esthetica
Behandelt de volgende onderwerpen: de eerste kaartenmakers, de middeleeuwen, de ontdekkingsreizen, de Hollandse gouden eeuw, cartografische traditie, hervorming van de cartografie, de wereld in kaart gebracht, stadsgezichten en -plattegronden, de traditie van de zeekaarten, hemelkaarten en globes, curiosa, esthetica.
Met lit. opg. en index.