Ten tijde van de oude Grieken. 970 v.C.-277 v.C. (Amsterdam-Brussel : Reader's Digest, 1994)
De triomf van Assyrië, het Joodse koninkrijk, de Olmeken - Het arcaïsche Griekenland, de stichting van Rome - De ruïnes van het Oosten: de ondergang van Assyrië, Lydiërs en Frygiërs, de saïtische farao's - De Etrusken, Nebukadnessar en de glorie van Babylon, Het ontstaan van de democratie - Het eerste Perzische rijk, Confusius, Boeddha - De Perzische oorlogen, Mysterieus Afrika, de geboorte van de republiek - De gouden tijd van Griekenland, de Peloponesische oorlog, Strijdende koninkrijken - De beschaving van de Kelten, de cultuur van Paracas, Philippus II en de Griekse stad-staten - De verovering van Alexander, van Griekenland naar het Oosten, ROme verovert Italië
Vertaald uit het Frans