Bloeitijd van het Romeinse Rijk. 277 v.C.-192 n.C. (Amsterdam-Brussel : Reader's Digest, 1995)
De eerste keizer, de Punische oorlogen, het Indië van Asjoka - De Romeinse expansiedrang, de Makkabeeën, De indo-Grieken - De Han-dynastie, de crisis van de Romeinse republiek, het einde van de Hellinistische wereld - Caesar, Vercintorixf, Cleopatra, koningin van Egypte - Jezus Christus, het aantal mensen op aarde, het begin van het Keizerrijk - Het bewind van Nero, Paulus, Rome en het einde van het Joodse Rijk - De zijderoute, Pompeïi, Trajanus en Hadrianus - De pax Romana, Teotihuacan, het Hushana Rijk
Vertaald uit het Frans