Op weg naar de nieuwe tijd. 1329-1500. (Amsterdam-Brussel : Reader's Digest, 1995)
De zwarte dood - Eduard III - De keizer van IBN Battoeta - Timoer Lenk - De honderdjarige oorlog - Japan onder Asjikag's - Het Inka-rijk - De Jagellonen - Azincourt - Het China van de Ming - Jeanne d'Arc - Crisis in de kerk - De Ming-dynastie - De val van Constantinopel - Het rijk van de Thais - Bourgondië - Lodewijk WI - De naties van Midden-Europa - De uitvinders - De opkomst van de Medici - De Rozenoorlog - Reizen en ontdekkingen - Christophorus Columbus - De val van Granada - Italiaanse oorlogen
Vertaald uit het Frans