Het tijdperk van de gouden eeuw. 1592 - 1691. (Amsterdam-Brussel : Reader's Digest, 1995)
Hendrik van Navarra - Italië en de contrareformatie - Grootmogol Akbar - Japan in Edo-periode - Wetenschappelijke revolutie - Wijkend el Dorado - Dertigjarige oorlog - Verovering van Noord-Amerika - Duivels, heksen en rechters - Richelieu - Het koninkrijk Zweden - De grootmogols - De Engelse revolutie - Chritina van Zweden - Boerenopstanden - Leven en sterven in de 17de eeuw - De bloeitijd van Marokko - Olver Cromwell - Lodewijk XIV - Het rijk van de Tj'ing - De republiek - De Engelse restauratie - Neergang van het Osmaanse rijk - Het einde van Lodewijk XIV
Vertaald uit het Frans