Begin van een nieuwe tijd 1901-1925. (Amsterdam : Reader's Digest, 1996)
Rode Zondag', de eerste revolutie - Het moderne Scandinavië - Opmars van Oceanië - Europa en de koloniën - Auto en vliegtuig - Rivalen en bondgenoten - De jong-Turkse revolutie - Europa in oorlog - Revolutie in Mexico - Oorlog in de loopgraven - Slijtageslag - De Ierse kwestie - Verdun - De val van de tsaar - De oktober-revolutie - Burgeroorlog - Balans van de oorlog - BOlsjew