Recessie, dictatuur en oorlog 1925-1940. (Amsterdam : Reader's Digest, 1996)
De Rifoorlog - Crisis in Engeland - De jaren twintig - Republiek Weimar - China als republiek - Iran en de Pahlawi's - Zwarte donderdag - Mandaatgebie Palestina - Stalin - Gandi - Dictaturen in Amerika - Moestaf Kemal - Het derde rijk van Hitler - De Ethiopische kwestie - Roosevelt - Het volksfront - Dictaruen in Midden-Europa - Spaanse burgeroorlog - Nederland en zijn koloniën - Tokyo op oorlogspad - De tweede wereldoorlog - Veldtocht in het Westen - Churchil tegen Hitler