Handelingen der Maatschappij voor geschiedenis en oudheidkunde te Gent. Nieuwe reeks; 51(1997). - MGO Gent (Gent : Maatschappij voor geschiedenis en oudheidkunde, 1997)
Scheldevallei-amforen, Belgisch bier voor Bataven en Cananefanaten? - onbekend is ombemind - de vroege Middeleeuwen in het westen en het noordwesten van O-Vl - gezien vanuit archeologisch perspectief - de procedure tot overdracht van onroerende goederen in het Oud-Vlaamse recht: enkele feodale voorbeelden uit de 13e eeuw - the infrastructure and purpose of an English medieval fleet in the first fhase of the Hundred Years War (1338-1340) - architecturale ruimte en beweginsvrijheid van de vrouw in de laatmiddeleeuwse Gentse religieuze en caritatieve instrellingen - 'dmeeste, oirboirlixste ende proffitelixste let ende nerighe' - een kwantitatieve benadering van de lakenproductie in het laatmiddeleeuwse en vroegmoderne Vlaanderen - textielaanbod in het 18e-eeuwse Gent - onbekende toneelstukken en dichtwerken van het Jezuïetencollege te Gent (1742-1773) - vrije geleerde genootschappen voor geneeskunde in de Oostenrijkse Nederlanden - de politieke evolutie onder het Directoire (1795-1799) en de impact op de Gentse situatie - bibliografie van de geschiedenis van Gent 1996-1997