Geschiedenis van het kasteel ter Ham te Steenokkerzeel - Lauwers, Jos (Petrus Jozef), 1921-2007 (Steenokkerzeel : Heemkundige Kring Ter Ham, 1997)
Frankisch landbouwbedrijf - Ochinsala wordt Steyn-Ockensele - de Berthouts - ridder van Hamme - de Lannoy - van Brandenburg - de Cotereau - rijksgraven van Salm - van Groesbeek - Humelgem - Koningen en Keizers te gast
Keywords: Woonhuizen; Steenokkerzeel