Handelingen der Maatschappij voor geschiedenis en oudheidkunde te Gent. Nieuwe reeks; 56(2002). - MGO Gent (Gent : Maatschappij voor geschiedenis en oudheidkunde, 2002)
Het verstelijkingsproces en de oudste stenen burgerwoningen in Veurne - 'mout sont vallant cil de Gant', een motet ter ere van de Gentse erfachtige lieden in het midden van de 13e eeuw - 'aldus staet in scepenen bouc - - -': de registers van de Gentse schepenen van de Keure in de 14e eeuw - sLittéraure 'de cour' et public 'bourgeois' à la fin du Moyen Age: un manuscrit inconnu du Temple de Bocace de Georges Chastelain - een hertogelijk parvenu in het kluwen van de heersende machtsverhoudingen in de Ieperse stad en kasselrij omstreeks het midden van de 15e eeuw - de mislukte benoeming van Roeland Brucke tot ontvanger van de kasselrij Ieper - bijdrage tot de studie van de mortaliteit in Gent tijdens de 18e eeuw - Casus: de St-Salvatorparochie - incasseren en betalen - het financiële wel enwee in het achttiende-eeuwse Zaffelare - eendere hoofden onder eendere pruiken? - het Latijns onderwijs te Gent en op het omliggende platteland rond het einde van het Ancien Régime - Llefdadigheid als roeping van de dame: het sociaal engagement van de adellijke vrouw in het 19e-eeuwse Gent (1845-1880) - drie Vlaamse schrijvers en de Groote Oorlog: de oorlogsaantekeningen van Virginie Loveling, Stijn Streuvels en Cyriel Verschaeve - bilbiografie van de geschiedenis van Gent 2001-2002 - Index