Van Association des intérêts maritimes de Gand tot Vereniging van Gentse havengebonden ondernemingen (1904-2004) : een eeuw vertegenwoordiging van de privé-sector in de Haven van Gent - Florin, Henri; Verspeelt, Paul (Gent : VeGHO, 2004)
Van de oprichting tot de wereldtentoonstelling 51903-1913) - WO I - De crisisjaren - WO II - De Golden Sixties - De stagnatie - De krachtenbundeling naar een nieuwe toekomst