Handelingen der Maatschappij voor geschiedenis en oudheidkunde te Gent. Nieuwe reeks ; 61(2007). - MGO Gent (Gent : Maatschappij voor geschiedenis en oudheidkunde, 2007)
De Gentse Sint-Baafsabdij en haar domeinen: een schets van de materiële groei sinds haar ontstaanmet link naar de opkomst van Sint-Lievens-Houtem (Pas P.) - Twisten via heiligen - Hagiografische dialogen tussen de Gentse abdijnen Sint-Pieters en Sint-Baafs (Deploige J.) - Handel en wandel met een heilige - Organisatie van en deelnemers aan de laatmiddeleeuwse Sint-Lievensprocessie vanuit de Gentse Sint-Baafsabdij - (Trio P.) - De Sint-Lievensbedevaart: bouwsteen van de stedelijke identiteit van Gent (late Middeleeuwen en vroege 16de eeuw) (Boone M.) - Kreeg de onthoofde heilige ook een reliekhoofd? Over bedevaarten naar Sint-Lieven, pergrimsteken en reliekbustes (Koldeweij J.) Een mirakel verrichten - - - een koud kunstje? De heilige Livinus verbeeld in de schilderkunst (Stalpaert C.) - Een antropologische kijk op heiligenverering (Pinxten R.) - Zegels, eden, taal en liturgie - Ideologie, propaganda en he tymbolische gebruik van publieke ruimte in Gent (1483) (Haemers J.) - De Gentse Sint-Lucasgilde: kunstenaars in de periode 1574-1773) - Een prosopografische benadering (De Doncker T.) - Luois Varlez en de sociale kwestie - De liberale burgerij uitgedaagd (Van Daele J.) - Een Gentse godsvrede? Edward Anseele in het licht van de politieke strijd tijdens de 1° WO (Dedobbeleer W.) - Van wintercircus naar garage - De bouwgeschiedenis van het 'Nieuw circus' in Gent (De Clercq L -, Nauwelaerts J.) - Nota van prof John Gilissen over het terugvinden van het Lam Gods in Oostenrijk in 1945 (Carson P.) - Bibliografie van de geschiedenis van Gent en namenindex 2006-2007 (Charles L -, Laleman M-C -, Meillander V.)