Handelingen der Maatschappij voor geschiedenis en oudheidkunde te Gent. Nieuwe reeks; 64(2010/1). - MGO Gent (Gent : Maatschappij voor geschiedenis en oudheidkunde, 2010)
Ruimte en bewouwing in het centrum van de middeleeuwse stad Gent (Laleman M-C -, Vermeiren G.) - Civil disputes in fourteenth-century Ghent - The fead between the Rijm en Alijn families - (Vantaggiato L.) - Jean Coustain en de hoge rechtsmacht van Lovendegem en Zomergem - Favoritisme, schenkingen en afgunst van het hof van Filips de Goede (Braekevelt J.) - 'On vous ne me respondez point, ou je juis devenu sourt' - Willem RIjm in opstand tegen Maximiliaan van Oostenrijk (1482-1492) - (Roose H.) - Een Gentse staatsgreep - De gevenangenneming van de hertog van Aarschot en andere edelen te Gent op 28 oktober 1577 (De Bruyne N.) - De Gentse edelsmeden en hun ambachtsleven tijdesn de 15de en 16de eeuw (Gezels E.) - De productie en het gebruik van wantapijten te Gent (14de eeuw-1542) (Lievois D.) - De Gentse rentenverkopen in de 16de eeuw: een studie van de moteiven voor het gebruik van dit financiële instrument (Decelle P.) - 'Cum scandalo vicinorum et parochianorum obloquio' - Incestprocessen voor de Gentse officialiteit tijdens de 18de eeuw (De Keyzer V.)