De oudheid : Grieken en Romeinen in de context van de wereldgeschiedenis - Naerebout, F. G. (Frits Gerard), 1956- (Amsterdam : Ambo, 2010)
Bronnen en chronologie - De materiële grondslagen - De prehistorie - De vroege euraziatische beschavingen - De grote maatschappelijke structuren - Gemeenschapsleven en mentaliteit - Staten en culturen in Eurazië