De wereld in kaart : Gerard Mercator (1512-1594) en de eerste wereld atlas - Horst, Thomas; Crom, Wolfgang (Brussel : Mercatorfonds, 2011)
De geschiedenis van de cartografie voor Mercator - Gerardus Mercator, leven en werk - Het kaartenproject Atlas sive Cosmographicae >Meditariones de Fabria Mvndi et Pabricati Figyra> - De kaarten van 1595
Met kleurenreproducties van alle platen uit de Mercatoratlas van 1595 (2° Kart. B 180/3) bewaard in de Staatsbibliothek zu Berlin - Preußischer Kulturbesitz
Verschijnt ook in het Frans en in het Duits
Keywords: Geografie -- Cartografie -- Historische Cartografie