Handelingen van de Geschiedkundige en Oudheidkundige Kring van Oudenaerde, van Zijne Kastelnij en van de Lande tusschen Maercke en Ronne. 49(2012). - Geschied- en oudheidkundige kring Oudenaarde (Oudenaarde : Geschied- en oudheidkundige kring, 2012)
De donderdagmarkt van Oudenaarde (1750-1900), anderhalve eeuw prijzen en handelsvolume (Ronsijn W.) - Het weer in Oudenaarde (15de-18de eeuw) (Castelein R.) - 'Twist ende rotte beroerte' - Opstand in Oudenaarde 1539-1540 (Doesselaere E.) - Vande Woestijne's in de kasselrij Oudenaarde 13de-18de eeuw, deel 3 (Meirhaeghe H.) - Nukerke volgens he t20ste penningkohier van 1572 (Vuylsteke M.) - Het St-Elooiskapittel van Eine, deel 1 (Vergracht P.) - Oudste vermelding versus dorpsoppervlakte in het gebied van Leie en Schelde (Goeminne L.) - Geschiedenis van het 'nieuw' kasteel van Petegem aan de Schelde en van de families Pycke en Clemmen (Desmet P.) - Het adellijk huis van Oudenaarde (10de-12de eeuw) (Van Hoecke K.) - Architect Gilbert Decordier (1899-1946) - Een casus over interbellumarchitectuur in Oudenaarde (Vercaempst M.) - De toekomst van het verleden - Het Oudenaardse stadsarchief in 2011 (Lachaert P-J)