Handelingen der Maatschappij voor geschiedenis en oudheidkunde te Gent. Nieuwe reeks; 74(2020). (Gent : Maatschappij voor geschiedenis en oudheidkunde te Gent, 2020)
Het beleg van Gent, de bouw van het Rabot en de vergelding van Maximiliaan (1488-1492) (Haemers J.) - Verwantschap en tweedracht. De MGOG en de universiteitsbibliotheek te Gent, 1940-1944 (Mantels R.) - Tussen benauwenis en verademing. Gentenaars in de bres voor de Joodse bevolking, 1940-1944 (Verschooris M.) - De Gentse strijd tegen afval, tussen pragmatisme, milieubewustzijn en Nimby (Tilley K.) - De oorkonden van de Graven van Vlaanderen. Het Rijksarchief Gent blikt zijn kroonjuwelen op (Somers A., Verfailie J)