Gents zakwoordenboek - Neirynck, Freek, 1949-2019 (Antwerpen : Artus Uitgevers, 2012)
Oald euwe slekkestekker moar boove zei d achterwoarsterige teegen de gliskersiere. Oas de gij frit lijk nen dijkdelver keunde gij euw koentrebuuse laamere veur die fritpartieje ier... en nie foefelen mee de reekeneinge of k geeve eu ne plamoaster op euw toote." Zo noteerde auteur Freek Neirynck jarenlang gesprekken tussen Gentenaars in cafés, wachthuisjes en op stadsbankjes. Het resultaat is een lijvig zakwoordenboek van het Gentse idioom geworden met liefst 5.000 woorden die nog levend gebruikt worden in de Artevelde- en Stroppenstad.