Kroonstad 1921, de ‘derde’ revolutie - Petričenko, Stepan Maksimovič, 1892-1947; Kloosterman, Jaap, 1948-; Mertens, Ineke (Bussum : Wereldvenster, 1982)
Notities van één van de leiders van de opstand van de matrozen van de marinebasis Kroonstad tegen de partijdictatuur van de bolsjewiki in 1921