De waarheid is een koe : aantekeningen van een kleine boer - Van Duijn, Roel (Roeland Hugo Gerrit), 1943- (Amsterdam : Meulenhoff, 1982)
De ex-Provo en ex-politicus beschrijft zijn ervaringen als biologisch-dynamische boer in Groningen.
De ziel van de landbouw -- Meer melk, minder boeren -- Schoffelen in een mijnenveld -- Van gezinsbedrijf naar coöperatie -- Boeren tussen angst en hoop.