Alf - Vogel, Bruno; Rijnders, Gerhard, 1875-1950 (Zandvoort : De Roode Bibliotheek, 1930)
De 15-jarige Felix worstelt met zijn seksualiteit. Hij ontmoet Alf en de twee jongens worden verliefd. Maar dan ontdekt Felix het bestaan van artikel 175, juist als de oorlog uitbreek