John Clare : a biography - Bate, Jonathan, 1958- (London : Picador, 2004)
John Clare wordt gezien als de grootste arbeider-dichter die Engeland ooit heeft gehad. Deze lijvige biografie vertelt ons het verhaal van deze artiest: zijn geboorte in armoede, zijn werk als landbouwknecht, de teloorgang van het platteland, de belofte van een literaire carrière, zijn moment van beroemdheid aan de zijde van John Keats, en tenslotte zijn geestelijke aftakeling en laatste jaren in de psychiatrie.
Keywords: Clare, John, -- 1793-1864.