The Nag Hammadi scriptures - Funk, Wolf-Peter, 1943-2021; Meyer, Marvin W., 1948-2012 (New York : Harper Collins Publishers, 2008)
In 1945 vond een wandelaar toevallig een hele collectie oude manuscripten in de Egyptische stad Nag Hammadi. De teksten stamden allemaal uit het vroege christendom en Jodendom. Zo maken we in deze vertaling o.a. kennis met het testament van Maria en het testament van Judas.