Zicht op licht : de historiek van het kunstlicht - Devogelaere, Antoon (Aalst : Devogelaere, 2016)
Na de Tweede Wereldoorlog begon de elektrische verlichting in de woningen snel te evolueren. Van gloeilampen ging het naar buislampen, halogeenlampen, spaarlampen en nu zijn er leds. Voor de industrie waren en zijn er nog bijzondere gasontladingslampen. Door Europese richtlijnen verdwijnen geleidelijk sommige lampen omwille van ecologische redenen of een te hoog energieverbruik.Om een en ander rond die problemen echt te begrijpen, is een historiek van de verlichtingstechniek en van de gangbare 'regels' verhelderend. Met praktische voorbeelden en méér dan 250 illustraties maakt dit boek daaromtrent heel wat duidelijk.